Joule

In JOULE brengen we 6 sessies uit volgende reeks:

  • Beton in je cel

Je maakt kennis met verschillende materialen zoals baksteen, beton en ytong of celbeton. Dat laatste materiaal is erg geschikt om een eigen werkstuk of creatie uit te maken. Een zaag, een bijtel, een hamer en je creativiteit, je zal alles nodig hebben om uit celbeton je eigen kunstwerk te maken.

  • Bibberbot

Als iets beweegt, dan kan iets anders mee bewegen. Dit betekent dat we met een motor een robot kunnen laten voortbewegen: een bibberbot. Je gaat aan de slag om je eigen bibberbot te maken. Je zoekt uit hoe je jouw bibberbot het snelst kan laten lopen. Eens je dat weet, is je bibberbot klaar om een wedstrijdje hardlopen te houden tegen de andere bibberbots. Wie wint er?

  • Metal-talent

​​​​​​​​​​​​​​In deze sessie maak je een metalen sleutelhanger. Niet zomaar een sleutelhanger! Neen, hij moet ook als flessenopener kunnen dienen én jouw naam moet erop. Je zal dus metaal moeten bewerken: zagen, vijlen, boren, …. en dat met de juiste technieken en gereedschappen.

  • Secret agent

​​​​​​​​​​​​​​Als een echte geheim agent ga je op ontdekkingstocht in de wereld van codes en geheimschriften. Met huis-, tuin-, en keukenmateriaal ga je aan de slag om geheimschriften te maken en codes te ontcijferen. Lukt het jou om de ultra geheime boodschap van je buur te ontrafelen?

  • Stoofpotje

​​​​​​​​​​​​​​Een theelichtje geeft niet zo veel licht en niet zo veel warmte. Maar wat als we die warmte proberen te bundelen en proberen bij te houden? Door middel van terracotta potten maken we een oven. Wordt jouw ontwerp het heetst?

  • Thunkable

​​​​​​​​​​​​​​Als je een boek of een tekst in een andere taal moet lezen, is het soms best moeilijk om elk woord te begrijpen dat er geschreven staat. Je kan natuurlijk elk woord opzoeken dat je niet kent, maar dat is niet altijd handig. Zou het niet makkelijker zijn, als je over een app zou beschikken waarmee je onmiddellijk elk woord kan vertalen? Met een smartphone en een laptop maak je zelf deze handige app.

Image
joule

Doelgroep(en)

Audience
10 tot 12

WAAR?