WiWeTeR-Kampen

Onderzoeken en ontwerpen in de voedingssector (3, 4 & 5 april 2023)

Wie weet er of je meelwormen kan eten en hoe je deze kweekt? Wie weet er hoe je van meelwormen lekkere hamburgers maakt? Wie weet er of er microplastics in tandpasta zitten? Wie weet er hoe je zelf tandpasta maakt? Wie weet er waarom je eieren nodig hebt bij het bakken van koekjes? Wie weet er hoe je koekjesvormen kan ontwerpen én kan bouwen met een 3D-printer of lasercutter?

Benieuwd naar een antwoord op deze vragen? Dan is het WiWeTeR-kamp echt iets voor jou! Je steekt je handen uit de mouwen, je ontwerpt, en onderzoekt in het I-Lab, wetenschapslab en het Junior FabLab. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gecombineerd met de nodige sportieve en actieve uitdagingen kan je tijdens dit kamp al je creatieve energie kwijt en na een spetterende week neem je jouw creaties gewoon mee naar huis!

Heb jij zin om Mechelen op de kaart te zetten met je uitvindingen? Schrijf je dan snel in!

 

WiWeTeR + sport- en spelkamp Vorselaar (28, 29, 30 en 31 augustus 2023)

Tijdens dit WiWeTeR-kamp maken kinderen kennis met ons V-lab. Ze leren tekenen met softwareprogramma's om uiteindelijk eigen creaties te laseren, cutten en printen. 

Verder gaan we aan de slag met licht en schaduw. We maken er een heus spektakel van! 

We nemen ook een duik in de toekomst door onze VR-brillen. Wie neemt een duik in de Grote Oceaan of vliegt er met ons mee naar de maan? 

Elke voormiddag vertoeven we in het V-lab om in de namiddag naar buiten te trekken en kampen te bouwen met Bamboo en Kam Jam en andere reuzegrote spellen te spelen. 

Inschrijven kan vanaf zaterdag 6 mei om 9u via de gemeente Vorselaar

Onze Kampen

WAAR?