Celsius

In CELSIUS brengen we 6 sessies uit volgende reeks:

  • Elektro-elektro

Dat je met een ballon je haren omhoog kan zetten, weet bijna iedereen. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wat is statische elektriciteit? En wat kan je nog meer mee?  Tijdens de sessie ‘elektro-elektro’ kom je het allemaal te weten.

  • Heet potteke

Een theelichtje geeft niet zo veel licht en niet zo veel warmte. Maar wat als we die warmte proberen te bundelen en proberen bij te houden? Door middel van terracotta potten maken we een oven. Wordt jouw ontwerp het heetst?

  • Licht aan!

Je ogen krijgen voortdurend prikkels binnen. Op die manier registreren je hersenen dat bijvoorbeeld de zon schijnt. Maar wat gebeurt er als we letterlijk een gekke bril opzetten? Hoe komt het dat we in het donker plots veel minder kunnen zien? Alles over je ogen, licht en lasers in ‘Licht aan!’.

  • Vortexkanon

​​​​​​​​​​​​​​De indianen verstuurden vroeger rooksignalen. Wij gebruiken rook om bekers omver te blazen, maar… zonder te blazen! Bouw een vortexkanon waarmee je lucht weg kan duwen. Ontwerp jij het ultieme vortexkanon?

  • Weergodinnen

Nadat een vulkaan is uitgebarsten, komt er een felle mist opzetten. Toeval of hebben de weergodinnen er meer mee te maken? Tijdens deze sessie leer je meer over chemische reacties en ga je op ontdekkingsreis door verschillende weersvoorspellingen.

  • Ytong-tempaal

​​​​​​​​​​​​​​Een totempaal kent iedereen. Maar heb je er zelf ooit al eens één ontworpen of gemaakt? Je maakt kennis met verschillende materialen zoals baksteen, beton en Ytong. Dat laatste gebruiken we om een deel van een totempaal uit te maken. Een zaag, een bijtel, een hamer en je creativiteit, je zal alles nodig hebben om je eigen Ytong-tempaal te maken!

Image
celsius

Doelgroep(en)

Audience
10 tot 12

WAAR?

WiWeTeR Kasterlee 51.23688276013, 4.9636691808701 /academies/wiweter-kasterlee Kasterlee cyan 10 tot 12 Celsius 15/3 - 22/3 - 3/5 - 10/5 - 17/5 van 14u tot 16u