STEM-academie 13+

Wie weet er alles van computationeel denken? Wie weet er hoe ja aan de slag gaat in het fablab? Wie weet er wat je allemaal kan doen in een virtuele wereld? 

De WiWeTeR-academies (lees: Wieweeter = Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en ondeRnemingszin) willen op deze en nog veel meer vragen een antwoord geven.
Jongeren, jong volwassenen en volwassenen kunnen zich in deze reeksen verdiepen in een bepaals onderwerp. Onze WiWeTeR-experten (3e-jaarsstudenten en docenten uit de Lerarenopleiding van Thomas More) begeleiden je hierbij.

 

Op onderstaand kaartje vind je de verschillende locaties waar in de nabij toekomst WiWeTeR activiteiten doorgaan. Klik verder op de gewenste locatie om je in te schrijven.

Welke Reeksen?

An de slag in het i-lab! 51.024779264811, 4.4847822189331 /academies/de-slag-het-i-lab Mechelen yellow 13+ Aan de slag in het i-lab 05-05, 01-06 & 02-06
Aan de slag in het junior fablab 51.024779264811, 4.4847822189331 /academies/aan-de-slag-het-junior-fablab Mechelen cyan 13+ Aan de slag in het junior fablab! 28-04, 12-05 & 19-05

Praktisch

  • Doelgroep:  13-130 jaar
  • Reeks: elke reeks telt een aantal WiWeTeR-sessies over een bepaald thema. Je schrijft in voor een volledige reeks.
  • Prijs: afhankelijk van de reeks.
  • Locatie/tijdstip: terug te vinden op het kaartje.
  • Materiaal: al het benodigde materiaal/gereedschap wordt ter beschikking gesteld, een pc kan soms handig zijn.
  • Aansprakelijkheid: WiWeTeR kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of schade aan kledij of eender welke meegebrachte voorwerpen naar de WiWeTeR-sessies.

Reeksen

Aan de slag in het junior fablab!

In deze reeks ga je aan de slag in het junior fablab.

Je start met te leren tekenen in een CAD tekenplatform. Hiermee kan je je ontwerpen voorbereiden die je dan kan realizeren met onze lasercutters en frezen.

In een volgende activiteit maak je kennis met tools om dozen, tandwielen en meer te genereren zonder ze volledig te moeten tekenen. Er komen verschillende websites, programma's en hulpmiddelen aan bod om het leven wat eenvoudiger te maken.

Tenslotte gaan we met onze opgedane kennis aan de slag en maken we een plexiglas nachtlampje.

Het is steeds handig om je eigen laptop mee te nemen.

 

Aan de slag in het i-lab

In deze reeks krijg je een introductie in de mogelijkheden van ons i-lab.

Na deze reeks kan je zelf vlot aan de slag met filmen voor een greenscreen of filmen onder 360° en 3D. Je krijgt ook een introductie van de vele mogelijkheden in de VR en AR wereld.