#Academie

6 leuke academies van 2 uur voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar.

...

Reeks

Newton

Stapel op kleur, Ozobot, 1000 bommen en granaten, hommeles, verticale windmolens, snoepen van wetenschap

...

Reeks

Volt

Hier brandt de lamp, Arduino, Biggest bubble, Muziek in de wetenschap, Overbruggen, CSI

...

Reeks

Celsius

Heet potteke, beton in je cel, vortexkanon, de weergodinnen, zie je het of niet, elektro-elektro

...

Reeks

Joule

Bibberbot, stoofpotje, beton in je cel, code, metal-talent, secret agent

...

Reeks

Bar

Lichten aan!, Afgevuurd, Egg challenge, Weergodinnen, EHBO4kids, Scratch

...

Reeks

Tesla

Tamboeren, Bibberbot, EHBO-4-kidz, De elektromagneet, Secret Agent, i-Thermo

WiWeTeR organiseert activiteiten speciaal voor leerlingen, scholen, leerkrachten en een breed publiek.
De academies worden ingericht voor leerlingen van onze partnerscholen en gaan steeds door op woensdagnamiddag, uitzonderlijk op zaterdagvoormiddag (bib Balen) en dinsdagavond (Thomas More campus Kruidtuin). Er worden dan telkens wetenschappelijke en technologische experimenten uitgevoerd.

Gegevens van alle WiWeTeRlocaties en de data vind je HIER.

WiWeTeR organiseert per semester 6 academies van 2 uur (telkens van 14.00u – 16.00u) voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Er wordt telkens een andere invalshoek (aardrijkskunde, biologie, fysica, technologie, informatica, wiskunde) gebruikt om te leren experimenteren als een echte wetenschapper of uitvinder.

Aangepaste doelgroepen: BIB Balen vanaf 4de tem 6de leerjaar. Thomas More campus Kruidtuin Mechelen op woensdag: kleuters uit de derde kleuterklas.

Deze sessies staan onder begeleiding van laatstejaarsstudenten wetenschappen, hun docenten en een leerkracht van de lagere of secundaire school. De kostprijs bedraagt 8 euro per sessie, er wordt ingeschreven voor een volledig semester (48 EUR). Na afloop van de reeks krijg je een fiscaal attest (systeem kinderopvang, dus voor de sessies waarbij de leeftijd van 12 jaar nog niet bereikt is). (Voor kleuters: 4-delige reeks = 20 EUR.)

De academies gaan door in de lagere of secundaire scholen die partner zijn van WiWeTeR, eigen leerlingen van de lagere scholen hebben voorrang. Echter op vele locaties zijn er vrije inschrijvingen toegankelijk voor alle 10 Р12-jarigen uit de regio.

Al het benodigde materiaal en gereedschap wordt door WiWeTeR ter beschikking gesteld.

WiWeTeR kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of schade aan kledij of eender welke meegebrachte voorwerpen naar de WiWeTeR-sessies.

Helemaal zin gekregen om mee te doen?