#Wiwetenschapscafé

WiWeTeR voorziet intussen op meer dan 20 locaties academies voor kinderen. Ze kunnen er aan de slag met interactieve wiskunde, wetenschap en techniek. Omdat volwassenen eigenlijk gewoon kinderen zijn die niet meer groeien, start WiWeTeR ook voor deze doelgroep een aangepaste activiteit op: een wetenschapscafé. Inschrijven is gratis en kan via deze link

Wat?

Tijdens een wetenschapscafé vertelt een wetenschapper 'tussen pot en pint' op een toegankelijke manier over zijn expertise, onderzoek,... Het onderwerp wordt steeds maatschappelijk relevant gekozen, je hoeft dus zelf geen wetenschapper te zijn om het wetenschapscafé interessant te vinden! Het wetenschapscafé heeft haar stek op de campus van Thomas More in de Kruidtuin te Mechelen en op de campus van Vorselaar.

...

...

Wanneer?

We starten het wiwetenschapscafé op dinsdag 27 oktober (Mechelen - Lange Ridderstraat 44) en op donderdag 29 oktober (Vorselaar - Lepelstraat 2) om 20u meteen met een zeer actueel thema: de dieselgate van Volkswagen.

...

Wie?

Mark Pecqueur is docent en onderzoeksleider autotechnologie aan Thomas More - Expert & Consultant Kuylen, Pecqueur & Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met nieuwe aandrijvingssystemen & energiedragers en wordt regelmatig op radio en TV gevraagd voor deskundige uitleg.

...