#Wiwetenschapscafé

WiWeTeR voorziet intussen op meer dan 20 locaties academies voor kinderen. Ze kunnen er aan de slag met interactieve wiskunde, wetenschap en techniek. Omdat volwassenen eigenlijk gewoon kinderen zijn die niet meer groeien, start WiWeTeR ook voor deze doelgroep een aangepaste activiteit op: een wetenschapscafé.

 

Donderdag 31 januari 2019, 19u30 – 21u00 met aansluitend receptie: STEMcafé: Virtual & augmented reality
Thomas More Kempen, campus Vorselaar, Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar
Registreren via deze link

“‘We want to get a billion people in virtual reality” (Zuckerberg, 2017). Word jij één van hen?

De recente evolutie van Virtual en Augmented Reality maakt het mogelijk en betaalbaar om deze technologieën in te zetten in de les. En dat levert heel boeiende lessen op. Want geef toe, wie wil er nu niet door de ruimte reizen, tussen leeuwen wandelen, in het lichaam kijken of ervaren hoe de dino’s leefden?

Onze spreker Carl Boel, oprichter van “Virtual Learning is reality”, legt je uit hoe je dit best aanpakt.

In een korte inleiding bekijkt hij hoe de technologieën geëvolueerd zijn tot nu, welke hardware er is en wat telkens de voor- en nadelen zijn. Daarna exploreren we het ruime aanbod van virtual en augmented reality apps. De sessie presenteert een breed aanbod, gericht op lager en secundair onderwijs, over alle vakken heen.”

Carl Boel wordt een creatieve duizendpoot genoemd. Hij is momenteel research trainer XR@Thomas More Mechelen. Hij is daarvoor MOOC-onderzoeker en gastdocent Virtual Reality aan Odisee Waas en lector Academische Communicatie en onderzoeker Virtual Reality aan de vakgroep Onderwijskunde UGent geweest én lector Nederlands aan de lerarenopleiding Secundair Onderwijs bij Thomas More Vorselaar, leerkracht Nederlands-Engels-PAV. Hij is daarnaast nascholer, auteur, digi-freak en vader van drie zonen. Hij krijgt maar niet genoeg van nieuwe webtools, leuke lesideeën, vernieuwende didactiek… Hij deelt zijn enthousiasme over vernieuwing in het onderwijs graag met anderen. Hij is dan ook al sinds 2006 actief als nascholer en heeft zo al meer dan 1700 leerkrachten nieuwe inzichten bijgebracht.

 

Samen met Blikopener, lezingenreeks van Vormingplus regio Mechelen in de bibliotheken in groot regio Mechelen organiseren we volgende interessante wetenschapscafé’s. – Prijs: 5 EUR met inbegrip van drankje

Hierbij de link naar deze drie lezingen, inschrijven via de link!

7/2/2019 De vierde industriële revolutie – Filip Van den Abeele – Locatie: Lier, Cultuurcentrum Colibrant, Deensestraat 6

https://www.vormingplus-regiomechelen.be/blikopener-de-vierde-industri%C3%ABle-revolutie

 

21/2/2019 Ons drinkwater van de toekomst – Marjolein Vanoppen – Locatie: Duffel, Bibliotheek Duffel, Onze-Lieve-Vrouwlaan 1

https://www.vormingplus-regiomechelen.be/blikopener-ons-drinkwater-van-de-toekomst

 

14/3/2019 Vijftig jaar geleden: de eerste maanlanding – Koen Geukens – Locatie: Bonheiden, Bibliotheek Bonheiden, Jacques Morrensplein 1

https://www.vormingplus-regiomechelen.be/blikopener-vijftig-jaar-geleden-de-eerste-maanlanding

 

 

Wat?

Tijdens een wetenschapscafé vertelt een wetenschapper 'tussen pot en pint' op een toegankelijke manier over zijn expertise, onderzoek,... Het onderwerp wordt steeds maatschappelijk relevant gekozen, je hoeft dus zelf geen wetenschapper te zijn om het wetenschapscafé interessant te vinden! Het wetenschapscafé heeft haar stek op verschillende locaties.

...

Waar? Eerste lezing van 2019

Cultuurcentrum Colibrant Deensestraat 6 2500 Lier

...

Wanneer?

Donderdag, 7/2/2019 van 20 - 22u.

...

Wie?

Filip Van den Abeele is als spreker in staat om de meest complexe vragen te beantwoorden met een mix van dadendrang en kwinkslagen, en ingewikkelde onderwerpen zo helder uit te leggen dat zowel geleerde bollebozen als schoolkinderen het allemaal fantastisch vinden. Met zijn gekende flair en kunde neemt hij moeiteloos een zaal op sleeptouw en weet hij het thema als geen ander vast te pakken.

...